4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Krieltjessalade met warmgerookte zalm en olijven

Krieltjessalade met warmgerookte zalm en olijven

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 warmgerookte zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

100 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

1 krop kropsla

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

500 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de krieltjes in 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen de laatste 8 minuten mee. Giet af en spoel kort onder koud water.
  • 2 Kook de eieren in 5-6 minuten halfzacht. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Klop intussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Meng de krieltjes, sperziebonen, tomaatjes, sla, olijven en zalm voorzichtig door elkaar. Besprenkel met wat van de dressing.
  • 4 Halveer de eieren en leg ze op de salade. Bestrooi met de bieslook en serveer de overige dressing erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté