1 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Krieltjessalade met zalm en ei

Krieltjessalade met zalm en ei

ingrediënten


20 min
1 personen
1 eetlepel dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels yoghurtmayonaise

dit product is niet beschikbaar

10 zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

75 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels walnoten
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de krieltjes in water met zout in 15-17 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de eieren toe. Giet de krieltjes en eieren af en spoel onder koud water.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Pel de eieren en snijd ze in partjes. Halveer eventuele grote krieltjes.
  • 4 Schep de krieltjes, eieren, rucola, zalm, sjalot, olijven, de helft van de walnoten en de dressing door elkaar. Bestrooi de salade met de rest van de walnoten.

bereidingstip

Vervang de zalm door geroosterde reepjes rauwe ham. Rooster in een droge, hete koekenpan of 1-2 minuten in de magnetron op 800 Watt.. Neem bosui in plaats van het sjalotje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 800 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 39 gram