4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Krieltjestaartje met pistache en tomaat

Krieltjestaartje met pistache en tomaat

ingrediënten


15 min
4 personen
5 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

500 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

bakpapier

1 bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 2 Bekleed de taartvormpjes met bakpapier.
  • 3 Meng de basterdsuiker met de Italiaanse kruiden en 1/2 theelepel zout en strooi over het bakpapier in de vormpjes.
  • 4 Verdeel de pistachenoten en tomaten erover.
  • 5 Halveer de krieltjes en verdeel ze erover.
  • 6 Bedek met een plakje bladerdeeg en stop de deegranden goed in de vormpjes.
  • 7 Bak de taartjes 20-25 minuten in het midden van de oven.
  • 8 Snijd het overige plakje deeg in 4 sterren en bak ze 6-8 minuten op de bakplaat mee in de oven.
  • 9 Laat de taartjes circa 5 minuten afkoelen en keer op een schaal.
  • 10 Versier met de bladerdeegsterren.

bereidingstip

Vervang de tomaten door (rode)uienringen.. Neem cashewnoten of amandelen in plaats van pistachenoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 11 gram