10 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Krokant hambakje met cranberrycompote

Krokant hambakje met cranberrycompote

ingrediënten


20 min
10 personen
2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

20 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

20 plakken serranoham

dit product is niet beschikbaar

olie

dit product is niet beschikbaar

kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

200 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

400 gram cranberry's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit de cranberry’s met de suiker, kruidnagels, kaneel en 4 eetlepels water. Roer goed door en verwarm op een lage stand tot de cranberry’s uit elkaar vallen.
  • 2 Laat 2 minuten zachtjes koken en laat daarna in een kom afkoelen tot lauwwarm. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat suiker. Dek af en houd warm.
  • 3 Verwarm intussen de oven voor op 180ºC. Zet de muffinvorm omgekeerd op de bakplaat.
  • 4 Vet de bolle vormen licht in met een kwastje olie, en bekleed elk vormpje met 2 plakjes ham. Druk alle naadjes goed aan en bak de hambakjes in het midden van de oven in circa 20 minuten bruin.
  • 5 Laat wat afkoelen en krokant worden voordat je ze van de vorm haalt. Zet de bakjes rechtop op een schaal of bord.
  • 6 Verwijder de kruidnagels en het kaneelstokje uit de cranberry’s en verdeel de cranberrycompote over de hambakjes. Garneer met wat rozemarijn.

bereidingstip

Gebruik je voor dit recept een muffinvorm met kleine holtes? Dan is 1 plak ham per bakje genoeg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 7 gram