4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Krokant roomijstaartje met kokos en warme espressosaus

Krokant roomijstaartje met kokos en warme espressosaus

ingrediënten


25 min
4 personen
4 takjes rode bessen

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter espressokoffie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

50 gram schuimkransjes
2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eiwitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

vershoudfolie

  • 1 Klop de eiwitten met een snufje zout tot zachte pieken. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit stijf is.
  • 2 Klopt de slagroom met de vanillesuiker dik lobbig. Spatel er luchtig de koekjes, kokos en eiwitten door.
  • 3 Schep het mengsel in de springvorm. Dek af met vershoudfolie en bevries de taart 3-4 uur tot het mengsel stijf is.
  • 4 Verwarm de koffie met de chocolade en boter tot een glanzende saus. Bestrooi het taartje met kokos en garneer met de rode bessen.
  • 5 Snijd het taartje met een warm mes in punten en serveer met de espressosaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 785 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 37 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté