2 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Krokante asperges met sojadip

Krokante asperges met sojadip

ingrediënten


20 min
2 personen
1 theelepel azijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

225 milliliter koolzuurhoudend bronwater

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

400 gram groene asperges

  • 1 Snijd een klein stukje van de onderkant van de asperges. Strooi 4 eetlepels bloem op een bord.
  • 2 Meng de bloem met zout, peper en het (bruisend) water tot een beslag. Klop het eiwit stijf en schep het door het beslag. Er mogen klontjes inzitten.
  • 3 Verhit de olie tot 170°C. Haal de asperges eerst door de bloem, daarna door het beslag en frituur ze in circa 5 minuten goudbruin. Laat uitlekken.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar en serveer bij de gefrituurde asperges.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté