4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
recepten Krokante avocadopartjes met korianderdip

Krokante avocadopartjes met korianderdip

ingrediënten


20 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Mexicaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels fijn broodkruim

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

3 avocado's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Besprenkel de avocadopartjes met citroensap. Meng de ingrediënten voor de dip en breng op smaak met zout en peper. Verhit de frituurolie tot 180ºC.
  • 2 Verdeel bloem, ei en paneermeel over 3 diepe borden. Meng het paneermeel met de kaas en kruiden.
  • 3 Haal de avocado eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel. Frituur de partjes avocado in de olie goudbruin.
  • 4 Laat uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de korianderdip.

bereidingstip

Dit recept is ook lekker met een pittige bonendip erbij. Pureer kidneybonen met gesnipperde (rode) ui, fijngehakte rode peper en ketchup.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Jean Sablenay Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté