4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Krokante garnalen met ananas en kokos

Krokante garnalen met ananas en kokos

ingrediënten


25 min
4 personen
zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

25 gram kokosschaafsel

dit product is niet beschikbaar

25 gram broodkruim

dit product is niet beschikbaar

25 gram panko

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koriander

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode peper
25 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

125 gram ananasstukjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvrieswokgarnalen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

staafmixer

keukenmachine

  • 1 Dep de garnalen droog met keukenpapier. Pureer de ananas met 1 eetlepel ananassap en de kokosmelk fijn met een staafmixer of keukenmachine. Schep de rode peper en de helft van de koriander door de ananassaus. Houd apart.
  • 2 Meng de limoenrasp, panko en kokosvlokken door elkaar in een diep bord. Zet een bord ernaast met een laagje bloem en een derde bord met losgeklopt ei, zout en peper. Besprenkel de garnalen met het limoensap.
  • 3 Verhit de zonnebloemolie tot 160°C. Haal de garnalen eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het kokosmengsel. Frituur de garnalen in 2-3 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer met de ananassaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 16 gram