4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Krokante groentebolletjes met satésaus

Krokante groentebolletjes met satésaus

ingrediënten


25 min
4 personen
seroendeng

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter satésaus kant-en-klaar

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

50 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte kool

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit de frituurolie tot 180ºC.
  • 2 Meng de kool met de bleekselderij, knoflook, bosui, taugé en wortel. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Meng de bloem met het bakpoeder en strooi over de groenten. Giet er wat bouillon bij en kneed door elkaar. Voeg extra bouillon toe als het geheel te droog is.
  • 4 Vorm met 2 natte lepels of een ijsknijper bollen van het groentemengsel en frituur deze in de olie goudbruin en krokant. Laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
  • 5 Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer de groentebolletjes met de saus.
  • 6 Bestrooi de satésaus eventueel met seroendeng.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 13 gram