4 personen
uitdagend
25 min.
nagerecht
home recepten Krokante ijsbol met mangoroom

Krokante ijsbol met mangoroom

ingrediënten


25 min
4 personen
theelepel kardemompoeder
200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

2 mango's

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

50 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

liter roomijs

benodigdheden

bakpapier

  • 1 Bekleed een platte schaal met bakpapier. Schep er 4 grote bollen ijs op en zet deze 1 uur terug in de diepvries.
  • 2 Strooi een mengsel van het paneermeel, de hazelnoten en de kokos in een diep bord.
  • 3 Rol, eventueel met een plastic handschoen aan, de ijsbollen snel eerst door de bloem, dan door het eiwit en dan door het paneermengsel.
  • 4 Splits de eieren, doe de eiwitten in een diep bord en klop ze los (de dooiers worden niet gebruikt). Doe de bloem in een derde diep bord.
  • 5 Zet de gepaneerde ijsbollen 30 minuten in de diepvries.
  • 6 Rol ze daarna nogmaals door bloem, eiwit en paneermengsel. Zorg dat ze goed en stevig gepaneerd zijn.
  • 7 Zet de ijsbollen weer 30 minuten in de diepvries. Dit kan allemaal van tevoren.
  • 8 Pureer de ingrediënten voor de mangoroom. Verhit de olie tot 180°C.
  • 9 Frituur de ijsbollen in maximaal 1 minuut rondom goudbruin en krokant.
  • 10 Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de mangoroom.

wijnadvies

Lekker fris-zoete Yellow Tail Moscato met belletjes of een wat zoeter-vollere Castillo de las Almenas Moscatel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 670 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 11 gram