-
1
Verwarm de oven voor op 170ºC. Schep met een ijsbollepel 4 grote (of 8 kleine) bollen van het ijs. Rol ze mooi rond en zet even terug in de diepvries om goed aan te vriezen.
-
2
Meng de eiwitten met de poedersuiker en rol de bevroren ijsbollen erdoor. Rol ze dan door de kokos. Laat het laagje hard worden in de diepvries en rol de
bollen nogmaals door eiwit en kokos. Zet in de diepvries.
-
3
Mix voor de wafels de boter en de suiker. Voeg de honing, bloem en een snuf gemberpoeder toe en klop even door. Voeg het eiwit toe en meng goed.
-
4
Schep met een lepel rondjes beslag van 1-2 mm dik met voldoende afstand van elkaar op de bakplaat.
Maak de rondjes netjes met
een natte vinger. Bak de wafels in het midden van de oven in
6-8 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.
-
5
Verhit de frituurolie tot 180°C. Frituur de bevroren ijsbollen enkele seconden tot de buitenkant krokant is. Laat uitlekken. Leg de ijsbollen op koude borden met de honingwafeltjes erbij. Bestrooi met de rest van de kokos.
bereidingstip
Vervang de kokos in dit recept door amandleschaafsel.. Schep 75 gram blanke rozijnen door het ijs.