4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht
home recepten Krokante kaasballetjes met pittige tomatendip

Krokante kaasballetjes met pittige tomatendip

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

paprikapoeder
1 handje ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter mineraalwater met koolzuur

dit product is niet beschikbaar

theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm

dit product is niet beschikbaar

400 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

bakplaat met bakpapier

keukenpapier

  • 1 Pureer de ingrediënten voor de tomatendip en breng op smaak met zout. Houd apart.
  • 2 Meng de geitenkaas met de gehakte tijm en een snufje cayennepeper. Rol er balletjes van circa 3 cm van, leg ze naast elkaar op de bakplaat en zet 20-30 minuten in de diepvries om op te stijven.
  • 3 Klop intussen een beslag van de bloem, maizena, bakpoeder en zout. Voeg het mineraalwater geleidelijk toe tot een dik beslag. Verhit de frituurolie tot 180ºC.
  • 4 Bestrooi de kaasballetjes met een beetje bloem. Haal ze met een vork door het beslag. Schuif ze van de vork in de frituurolie en bak in porties in maximaal 1 minuut goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Verdeel de slareepjes over een schaal en leg de kaasballetjes erop. Garneer naar wens met tijm en bestrooi met paprikapoeder. Serveer met de tomatendip.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Geitenkaas en sauvignon blanc, ze lijken wel voor elkaar gemaakt. Dankzij de pittige tomatendip kom je uit bij de Te Wãina Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 24 gram