4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Krokante kalkoenpie met bloemkool en broccoli

Krokante kalkoenpie met bloemkool en broccoli

ingrediënten


35 min
4 personen
100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 pak filodeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar

250 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Vet de taartvorm in.
  • 2 Was de bloemkool en broccoli en gaar de roosjes met aanhangend vocht afgedekt 2-3 minuten op 800 Watt in de magnetron.
  • 3 Bestrooi de kalkoenblokjes met zout en peper. Verhit de olie en bak de kalkoen hierin rondom lichtbruin.
  • 4 Roer de bloemkool, broccoli, bosui en bloem erdoor en bak 2-3 minuten.
  • 5 Voeg de bouillon en melk in gedeelten toe zodat een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met kerrie, zout en peper.
  • 6 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 7 Bestrijk 5 vellen filodeeg met de helft van de gesmolten boter en leg ze kruislings gestapeld in de vorm. Laat het deeg iets overhangen.
  • 8 Schep de vulling erop en sla het deeg terug over de vulling.
  • 9 Bestrijk de rest van de deegvellen met de overige boter en leg het deeg iets verkreukeld op de vulling.
  • 10 Bak de pie in de oven in circa 25 minuten goudbruin.

bereidingstip

Vervang de kalkoenfilet door kipfilet of blokjes varkensfricandeau.. Voeg in plaats van kerriepoeder 1 eetlepel fijngehakte salie toe.

wijnadvies

Chardonnay, zoals Eco of Sensas. Of rosé, bijvoorbeeld Que Mas en Vega Libre.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 43 gram