4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Krokante kip met salieboter

Krokante kip met salieboter

ingrediënten


25 min
4 personen
500 gram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar

500 gram bospenen

dit product is niet beschikbaar

1 kip

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse salie
citroen

dit product is niet beschikbaar

75 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de boter met de citroenrasp, -sap, helft van de salie en knoflook.
  • 2 Trek de huid van de kip los en verdeel tweederde van de salieboter onder de huid. Maak inkepingen in de huid van de poten en breng ook daar de boter aan.
  • 3 Bestrijk de bovenkant van de kip met de rest van de boter. Leg de kip in een ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • 4 Gaar de kip circa 1 uur in het midden van de oven. Kook intussen de worteltjes en krieltjes circa 15 minuten.
  • 5 Verwijder het folie na 1 uur oventijd van de ovenschaal en voeg de worteltjes en krieltjes toe.
  • 6 Bedruip de kip en groenten met het braadvet. Bak de kip zonder folie in nog 30 minuten knapperig en goudbruin. Garneer met de rest van de salie.

bereidingstip

Vervang de salie in dit recept eventueel door gedroogde salie.

wijnadvies

De vettigheid van een Bourgogne Chardonnay matcht perfect met de salieboter in dit gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 37 gram