4 personen
gemiddeld
35 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Krokante kip met zoete sojasaus en pinda’s

Krokante kip met zoete sojasaus en pinda’s

ingrediënten


35 min
4 personen
3 eetlepels medium sherry

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mirin
1 theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

50 gram pinda’s

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram maizena

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

bakpapier

  • 1 Meng de kip met 2 eetlepels wittewijnazijn, de helft van de knoflook en de maizena. Meng de ingrediënten voor de saus met de rest van de azijn en de rest van de knoflook. Verwarm zonder te koken.
  • 2 Verhit een laagje van 3 cm zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Voeg een kwart van de kipstukjes toe en bak ze in 3 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Serveer de kip op het bakpapier en bestrooi met de pinda’s. Sprenkel de saus erover.

bereidingstip

Vervang de azijn in dit recept door limoensap. . Met aardappelzetmeel in plaats van maizena wordt de kip nog krokanter.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 22 gram