6 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Krokante knolselderij

Krokante knolselderij

ingrediënten


20 min
6 personen
125 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

25 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram verse bladselderij
100 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel zout

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 grote knolselderij

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de ingrediënten van de dressing, behalve de olie. Giet de olie er in een straaltje bij terwijl u goed klopt.
  • 2 Besprenkel de selderijplakken met citroensap. Meng het zout door de bloem.
  • 3 Verhit de olie in een wok of koekenpan.
  • 4 Haal de selderijplakken door de bloem en bak ze in 2 minuten per kant bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 5 Serveer ze besprenkeld met de dressing.

bereidingstip

Lekker bij de varkenshaas en de kabeljauw. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 7 gram