6 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Krokante kokosmousse

Krokante kokosmousse

ingrediënten


20 min
6 personen
6 takjes aalbessen

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

8 bokkenpootjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verkruimel de koekjes boven 6 glazen of bakjes.
  • 2 Week de gelatine in koud water. Verwarm de kokosmelk zonder te koken.
  • 3 Knijp de gelatine uit en los deze op in de kokosmelk. Laat iets afkoelen en roer de gembersiroop en yoghurt erdoor.
  • 4 Klop het eiwit stijf. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker, spatel deze door het eiwit en daarna door het yoghurtmengsel.
  • 5 Schep het in de glazen en zet het afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast (of een dag van tevoren).
  • 6 Garneer het gerecht met een vleugje kaneelpoeder en een takje aalbessen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 6 gram