4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Krokante peren met vanilleroom

Krokante peren met vanilleroom

ingrediënten


30 min
4 personen
1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes filodeeg

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bosvruchtenjam

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels blanke rozijnen
4 handperen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 appelboor

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de peren en laat de steeltjes eraan.
  • 2 Boor de klokhuizen vanaf de onderkant uit de peren. Meng de rozijnen met jam en kaneelpoeder. Vul de perenholten hiermee.
  • 3 Leg 2 plakken filodeeg kruislings op elkaar en bestrijk ze met wat gesmolten boter.
  • 4 Leg de peer in het midden en vouw het deeg aan de bovenkant om de steeltjes. Bestrijk de buitenkant met de rest van de gesmolten boter.
  • 5 Zet de peren op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten goudbruin.
  • 6 Serveer ze lauwwarm met geklopte crème fraîche of slagroom waaraan vanille is toegevoegd.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 7 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks