2 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Krokante schnitzelburger met caesarsalade

Krokante schnitzelburger met caesarsalade

ingrediënten


15 min
2 personen
2 hamburgerbroodjes

dit product is niet beschikbaar

25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels caesardressing

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

125 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 kropje little gem

dit product is niet beschikbaar

krop romainesla
2 kipschnitzels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipschnitzels in circa 8 minuten rondom knapperig en goudbruin.
  • 2 Trek intussen de slabladeren los van de krop, scheur ze eventueel iets kleiner en leg in een schaal. Verdeel de tomaatjes en komkommer erover en besprenkel met twee derde van de dressing. Schaaf krullen van de kaas boven de salade.
  • 3 Neem de schnitzels uit de pan en laat de pan op de warmtebron staan. Snijd de hamburgerbroodjes open en leg ze met de snijkant in de koekenpan, tot ze een beetje goudbruin zijn.
  • 4 Beleg de broodjes met wat salade en leg een kipschnitzel erop. Besprenkel met extra dressing naar smaak en serveer met de overige salade.

bereidingstip

Maak van deze krokante schnitzelburger met caesarsalade een vegetarisch burger met een vega schnitzel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 32 gram