4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Krokante spruitjes met sinaasappeldip

Krokante spruitjes met sinaasappeldip

ingrediënten


20 min
4 personen
frituurolie

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels water

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kwark

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

600 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de spruitjes 8-10 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • 2 Maak een dip van de kwark of volle yoghurt met het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp en het paprikapoeder.
  • 3 Klop een beslag van de bloem, de eieren, de witte wijn of het water, zout en peper en laat dit even rusten in de koelkast.
  • 4 Verhit frituurolie tot 180°C. Klop de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten door het beslag.
  • 5 Haal de spruitjes door het beslag en frituur ze in gedeeltes in 3-4 minuten goudbruin.
  • 6 Serveer de spruitjes met de dip.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 15 gram