- 1 Kook de spruitjes 8-10 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
- 2 Maak een dip van de kwark of volle yoghurt met het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp en het paprikapoeder.
- 3 Klop een beslag van de bloem, de eieren, de witte wijn of het water, zout en peper en laat dit even rusten in de koelkast.
- 4 Verhit frituurolie tot 180°C. Klop de eiwitten stijf. Spatel de eiwitten door het beslag.
- 5 Haal de spruitjes door het beslag en frituur ze in gedeeltes in 3-4 minuten goudbruin.
- 6 Serveer de spruitjes met de dip.
bereidingstip
Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.