4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Krokante tilapia met mediterrane aardappelpuree

Krokante tilapia met mediterrane aardappelpuree

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 tilapiafilets

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

50 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram tortillachips

dit product is niet beschikbaar

500 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

750 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kook de aardappels met zout gaar. Giet af en stamp de aardappels met de olijfolie, zout, peper en Provençaalse kruiden tot een gladde puree. Houd de puree warm.
  • 2 Kook intussen de sperziebonen gaar.
  • 3 Meng de chips met de kaas. Schep de paprikablokjes door het tortilla-kaasmengsel. Verwarm de ovengrill voor.
  • 4 Besprenkel de visfilets met citroensap en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Bestrooi met zout en peper en bedek de visfilets met een laag van het tortillamengsel.
  • 5 Schuif de bakplaat 10 cm onder de ovengrill en rooster de tilapiafilets in 5-6 minuten goudbruin en gaar.
  • 6 Schep de geroosterde visfilets op 4 warme borden en serveer met de sperziebonen en de aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 32 gram