2 personen
eenvoudig
10 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
recepten Krokante uienringen met yoghurt-avocadodip

Krokante uienringen met yoghurt-avocadodip

ingrediënten


10 min
2 personen
2 eetlepels basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

2 grote uien
1 handje panko

dit product is niet beschikbaar

1 handje fijn broodkruim

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Meng de bloem met 1 theelepel zout en de paprikapoeder in een diep bord. Klop de eieren los met 2 eetlepels water in een ander bord. Verdeel het broodkruim over nog een bord.
  • 3 Haal de uienringen door het bloemmengsel, dan door het ei en daarna door het broodkruim.
  • 4 Verdeel de uienringen in één laag over de bakplaat en rooster ze circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • 5 Meng de ingrediënten voor de dip. Serveer de krokante uienringen met de avocadodip.

bereidingstip

Dit recept is ook lekker met een dip van 100 ml mayonaise, 150 ml (hot) ketchup, 2 eetlepels sojasaus en 1 theelepel sambal.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 16 gram