- 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de vis droog en strooi er zout en peper over.
- 2 Boen de citroenen schoon. Rasp van 1 citroen 1 eetlepel van de schil en pers deze citroen. Snijd de andere citroen in partjes voor garnering.
- 3 Verhit 75 gram boter en fruit daarin de citroenrasp en de bladselderij 1 minuut. Voeg citroensap toe en roer goed.
- 4 Leg de stukken vis naast elkaar in een ovenschaal en giet de boter met citroen en groen erover.
- 5 Borstel de aardappelen met schil schoon en snijd of schaaf ze in zeer dunne plakjes. Leg deze dakpansgewijs op de vis.
- 6 Strooi er licht paprikapoeder over en verdeel de rest van de boter er in kleine klontjes over.
- 7 Bak de vis 20 minuten in het midden van de oven. Garneer eventueel met citroenpartjes.
bereidingstip
Lekker met worteltjes of broccoli.