4 personen
eenvoudig
20 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Krokante wortelsnack

Krokante wortelsnack

ingrediënten


20 min
4 personen
16 plakjes ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 grote winterwortels

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Halveer de winterwortel tweemaal in de lengte tot 8 repen.
  • 2 Blancheer deze, giet ze af en dep ze droog. Bestrooi ze met zout, peper, de tijm en de knoflook en giet er de olijfolie over.
  • 3 Schep de wortelrepen om en laat even intrekken. Omwikkel elk stuk wortel met 2 plakjes katenspek.
  • 4 Rooster ze op de bakplaat totdat het spek knapperig en de wortel zacht is.

bereidingstip

Serveer eens een schaaltje schenkstroop bij deze hapjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 7 gram