4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Kroketjes van tomatenstamppot met feta en pijnboompitten

Kroketjes van tomatenstamppot met feta en pijnboompitten

ingrediënten


30 min
4 personen
500 milliliter frituurolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

500 gram tomatenstamppot
100 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 2 Meng de stamppot met de feta, oregano, pijnboompitten en 1 eetlepel losgeklopt ei. Vorm er gelijke porties van en rol met een koele hand tot kroketjes.
  • 3 Rol deze eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeel. Leg de kroketjes eventueel 30 minuten in de diepvries om op te stijven of frituur ze direct.
  • 4 Verhit de frituurolie tot 180ºC en frituur hierin de kroketjes om en om goudbruin.

bereidingstip

Het recept voor Italiaanse tomatenstamppot met gehaktballetjes vind je elders op boodschappen.nl. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 825 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 25 gram