4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Kropsla met gegrilde kip en munt

Kropsla met gegrilde kip en munt

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse munt

dit product is niet beschikbaar

1 krop botersla

dit product is niet beschikbaar

300 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kipkruiden

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de kipkruiden met de olie en smeer hiermee de kip in.
  • 2 Bak de kip in een koekenpan in circa 20 minuten om en om goudbruin en gaar. Neem de kip uit de pan en laat een beetje afkoelen.
  • 3 Kook de sperziebonen in circa 10 minuten beetgaar in water met zout. Spoel ze met koud water en laat ze verder afkoelen.
  • 4 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Snijd de kipfilet in dikke plakken.
  • 5 Meng de kropsla met de sperziebonen, munt (alleen de blaadjes) en dressing en schep dit op borden. Verdeel de kip erover en bestrooi met wat versgemalen peper en kaasflinters.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes