4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht, bijgerecht
home recepten Kropsla met gerookte kip en auberginechips

Kropsla met gerookte kip en auberginechips

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels room

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 bosje krulpeterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 krop kropsla

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

heteluchtfriteuse

  • 1 Schaaf de aubergines in zeer dunne plakjes met een kaasschaaf of mandoline. Verwarm de oven voor op 220ºC, leg de aubergine op een bakplaat en bestrijk aan beide kanten met olie.
  • 2 Rooster hoog in de oven in 10-15 minuten bruin en knapperig (of droog de plakjes zonder olie in circa 25 minuten in de heteluchtfriteuse op 200ºC). Laat afkoelen en bestrooi met zout.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing glad en breng op smaak met zout en peper. Was en droog de slabladeren en scheur ze wat kleiner.
  • 4 Schep in een kom om met de kip, peterselie en dressing. Verdeel de salade over 4 borden en garneer met de auberginechips.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 14 gram