4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, brunch, voorgerecht
recepten Kropsla-soep met krokante parmaham

Kropsla-soep met krokante parmaham

ingrediënten


20 min
4 personen
1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 krop sla

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 pakjes serranoham

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes parmaham

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie op lage stand en bak de hamreepjes langzaam uit. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Voeg de gesnipperde sjalot, de knoflook en de dragon aan het bakvet toe en laat op lage stand circa 5 minuten fruiten.
  • 3 Klop ondertussen de room lobbig met een snufje zout en zet koud weg.
  • 4 Voeg de slareepjes en de kokende bouillon toe aan de ui, de knoflook en de dragon en laat het geheel nog 2 minuten doorkoken.
  • 5 Serveer de soep naar wens met een schepje room erin.

wijnadvies

Fraai met Italiaanse Pinot Grigio van Montalto. Die is ook heerlijk als aperitief voordat je aan de soep gaat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté