4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Kruidenfocaccia met peer, walnoten en gorgonzola

Kruidenfocaccia met peer, walnoten en gorgonzola

ingrediënten


15 min
4 personen
150 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

150 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 handperen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gedroogde gist

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Besprenkel de bakplaat met 1 eetlepel olijfolie en leg het deeg erop. Duw het platter en rek het voorzichtig uit tot een lap van 20x25 cm en 1,5 cm dik.
  • 2 Bestrijk het deeg met olijfolie en druk met je vinger gaatjes in het deeg, bijna tot op bodem. Druk plakjes peer en walnoten erin. Strooi de rest van de Italiaanse kruiden erover en verdeel de gorgonzola erover. Bak de focaccia in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Vervang de kruiden in het deeg van deze kruidenfoccacia met peer, walnoten en gorgonzola door fijngehakte zongedroogde tomaten op olie of olijven.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 18 gram