gemiddeld
10 min.
bijgerecht
home recepten Kruidenmayonaise

Kruidenmayonaise

ingrediënten


10 min
2 eetlepels groene kruiden
300 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Zorg ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.
  • 2 Meng de eieren met 1-2 theelepels mosterd en een snufje zout in de kom van een keukenmachine of gebruik een staafmixer met mengbeker.
  • 3 Klop alles lichtgeel en romig. Voeg al kloppend (of terwijl de machine draait) druppelsgewijs de (wittewijn)azijn en in een dun straaltje voorzichtig de zonnebloem- of olijfolie toe.
  • 4 Als ongeveer de helft van de olie is opgenomen en de mayonaise dikker wordt, kun je de olie iets sneller toevoegen. Breng op smaak met peper.
  • 5 Voeg de verse groene kruiden (dille, bieslook, peterselie en/of basilicum) toe.

bereidingstip

Vervang in dit recept de zelf gemaakte mayonaise door 300 ml kant-en-klare mayonaise. Roer de kruiden erdoor.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté