2 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Kruidenomelet met ham en tomaat

Kruidenomelet met ham en tomaat

ingrediënten


15 min
2 personen
2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

100 gram hamreepjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse gemengde kruiden
4 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de eieren los met zout, versgemalen peper en 3 eetlepels water. Meng de gehakte kruiden erdoor.
  • 2 Verhit de boter in een grote koekenpan en giet het eimengsel in de pan. Haal het gestolde ei met een spatel langs de rand van de pan omhoog en laat het ongestolde ei naar de buitenrand lopen. Bak tot de omelet nog net niet is gestold.
  • 3 Verdeel de tijm, ham en tomaat erover en leg circa 1 minuut een deksel op de pan. Vouw de omelet dubbel.

bereidingstip

Door de eieren los te kloppen met water in plaats van melk wordt de omelet wat krokanter. Melk maakt de omelet romiger.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes