4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Kruidensalade met geitenkaas, rood fruit en vinaigrette

Kruidensalade met geitenkaas, rood fruit en vinaigrette

ingrediënten


25 min
4 personen
theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 bruin stokbrood

dit product is niet beschikbaar

125 gram rode bessen

dit product is niet beschikbaar

150 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

4 plakken zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

1 handje groene kruiden
75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Meng alle slasoorten met de kruiden (peterselie, basilicum, koriander en/of dille) en schep de vinaigrette erdoor. Verwarm de ovengrill voor.
  • 2 Rooster de hazelnoten op de bakplaat en laat afkoelen. Gratineer de plakken geitenkaas lichtbruin op de bakplaat onder de ovengrill.
  • 3 Verdeel de kruidensla over borden. Leg een plak geitenkaas erop en bestrooi met de rode vruchten en hazelnoten. Serveer met het stokbrood.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. Breid de salade naar wens uit met rauwe ham. . Bestrijk het stokbrood bij dit recept met citroenboter. Meng hiervoor boter met geraspte citroenschil, citroensap, zeezout en peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 23 gram