4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Kruidensalade met venkel en gerookte kip

Kruidensalade met venkel en gerookte kip

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 grote venkelknol

  • 1 Schaaf of snijd de venkel in dunne ringen. Houd het venkelgroen apart.
  • 2 Meng de venkel met het citroensap. Voeg 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout toe, schep om en marineer de venkel circa 15 minuten.
  • 3 Meng intussen de rest van de olijfolie met de citroenrasp, zout en peper tot een dressing. Houd een paar blaadjes basilicum apart voor de garnering en meng de rest van de basilicum met de rucola, peterselie en dressing.
  • 4 Verdeel de kruidensalade over borden en schep de venkel, gerookte kip en kappertjes erop. Garneer met basilicumblaadjes en venkelgroen. Lekker met focaccia of ciabatta en olijfolie.

bereidingstip

Vervang in dit recept de gerookte kip door pancetta of rauwe ham. . Dit gerecht is ook heel lekker met spinazie in plaats van rucola.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 15 gram