4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Kruidensalade met zalm en rucoladressing

Kruidensalade met zalm en rucoladressing

ingrediënten


30 min
4 personen
50 milliliter witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels notenolie
50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

150 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

100 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

200 gram roze zalm

dit product is niet beschikbaar

200 gram rode zalm

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram tuinkruiden
75 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram groene asperges
200 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de peultjes 2-3 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 2 Snijd de onderkanten van de asperges. Verhit een grillpan. Bestrijk de asperges met olijfolie en gril ze 4-5 minuten.
  • 3 Pureer de ingrediënten voor de dressing. Schep de sla met de kruiden door elkaar en verdeel deze kruidensalade over het midden van grote borden.
  • 4 Verdeel de peultjes, asperges, sjalotjes, beide zalmsoorten, frambozen en aardbeien erover. Bedruppel de salade met de rucoladressing.

bereidingstip

Vervang in deze salade de peultjes ook eens door sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 25 gram