4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Kruidentaartje met Hollandse garnalen

Kruidentaartje met Hollandse garnalen

ingrediënten


25 min
4 personen
bieslook

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

100 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

100 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

kookring

  • 1 Kook de aardappels gaar in water met zout. Giet ze af en stamp met de peterselie, bieslook, boter, zout en peper tot een puree.
  • 2 Vorm er met de kookring taartjes van op de borden. Verdeel de garnalen en een toefje zure room erover. Garneer met sprietjes bieslook.

bereidingstip

Vervang de bieslook in dit recept door bosui en voeg 1 eetlepel pesto toe aan de puree.

wijnadvies

Green Grüner Veltliner bij bieslook, maar kies je voor pesto? Schenk dan Italiaans wit, bijvoorbeeld Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 8 gram