4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Kruidentuintjessoep

Kruidentuintjessoep

ingrediënten


20 min
4 personen
15 gram verse kruiden
2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 preien

dit product is niet beschikbaar

2 kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie in de soeppan en fruit de aardappel en prei op lage stand tot ze een klein beetje gekleurd zijn.
  • 2 Voeg de bouillon toe en laat op middelhoge stand 10 minuten zachtjes koken.
  • 3 Controleer of de aardappel goed gaar is. Voeg dan de crème fraîche en de kruiden (houd een deel apart voor garnering) toe en pureer de soep dan met de staafmixer.
  • 4 Breng goed op smaak met versgemalen peper en garneer met de rest van de kruiden.

bereidingstip

Neem voor de kruidenblaadjes een mengsel van peterselie, beislook, basilicum, tijm en kervel.. Lekker met versgebakken brood en olijfolie-dip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 110 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 2 gram