4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Kruidenzalm met ricotta en rauwe ham

Kruidenzalm met ricotta en rauwe ham

ingrediënten


40 min
4 personen
200 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

600 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

4 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

1 handje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

125 gram ricotta

benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix de ricotta met de citroenrasp, -sap, kruiden, paneermeel en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Bestrijk de zalm aan een kant met dit mengsel en wikkel de rauwe ham eromheen. Leg op een bakplaat en bak in de oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Leg intussen de broccoli en tomaatjes op de andere bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met zeezout.
  • 4 Rooster de groenten (tegelijk met de zalm) circa 15 minuten in de oven. Bereid intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 5 Serveer de zalm met de geroosterde broccoli, tomaatjes en quinoa.

wijnadvies

Kies bij dit recept een klassieke Bourgogne Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté