8 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
recepten Kruidig gehaktbrood met pecan en rozijnen

Kruidig gehaktbrood met pecan en rozijnen

ingrediënten


10 min
8 personen
50 gram ongezouten pecannoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke rozijnen
2 beschuiten

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel kruidnagelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng alle kruiden en specerijen met de knoflook, olie, sinaasappelrasp, honing en ketchup.
  • 2 Klop de eieren met 1 theelepel zout en de melk los. Kneed dit allemaal samen met het gehakt, de ui, beschuit, rozijnen en noten door elkaar.
  • 3 Duw het gehaktmengsel in de cakevorm en druk het mengsel goed aan om luchtbellen te voorkomen. Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar.
  • 4 Laat voorzichtig het vrijgekomen vocht weglopen uit de vorm en keer het gehaktbrood op een schaal. Laat even rusten en snijd dan in dikke plakken.
  • 5 Lekker met friet van zoete aardappel en mosterd. Maak af met een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté