4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Kruidig zandtaartje met zoete pompoen en sjalotten

Kruidig zandtaartje met zoete pompoen en sjalotten

ingrediënten


40 min
4 personen
1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

handje verse gemengde kruiden
30 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

12 blaadjes verse salie
250 gram ricotta
2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram sjalotjes
200 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

150 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

ovenschaal

aluminiumfolie

4 eenpersoons ovenschaaltjes

blindbakvulling

  • 1 Maal voor het deeg de bloem, 50 gram kaas, kruiden, versgemalen peper en tomaatjes in een keukenmachine en voeg geleidelijk de blokjes boter toe tot een kruimelig deeg ontstaat.
  • 2 Voeg de eidooier en eventueel een paar eetlepels ijskoud water toe om het deeg wat soepeler te maken. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het in de koelkast circa 30 minuten rusten.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng voor de vulling 3 eetlepels olie met de pompoen, sjalotten, knoflook, honing, balsamicoazijn, wat zout en versgemalen peper in een ovenschaal en dek luchtdicht af met aluminiumfolie. Zet in de oven en laat in circa 30 minuten zacht worden.
  • 4 Klop de ricotta los met de resterende 100 gram parmezaan en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 5 Houd 2 eetlepels van de olie apart en verhit de rest in een koekenpan. Frituur hierin de salie kort en laat de blaadjes uitlekken op keukenpapier.
  • 6 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en rol uit tot plakjes van 1/2 cm dik. Bekleed de quichevormpjes ermee, snijd het deeg aan de randen netjes bij en bak de bodems met de blindbakvulling erin in de oven in circa 20 minuten gaar. Neem ze uit de oven en haal ze voorzichtig uit de vormpjes.
  • 7 Vul de deegvormpjes met het kaasmengsel. Leg hierop de groentevulling.
  • 8 Meng het citroensap door de sla en kruiden en verdeel over vier borden. Verdeel de zandtaartjes over de borden en bestrooi met de gefrituurde salieblaadjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 750 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 29 gram