4 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Kruidige appelspeculaascrumble

Kruidige appelspeculaascrumble

ingrediënten


25 min
4 personen
theelepel witte peper

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt nootmuskaatpoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 kruidnagel

dit product is niet beschikbaar

4 bollen vanille-ijs

dit product is niet beschikbaar

500 gram friszure appels

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Maal in een vijzel de kruidnagel fijn en wrijf vervolgens de overige speculaaskruiden erdoor.
  • 2 Kneed een kruimelig deeg van de bloem, speculaaskruiden, boter, de helft van de suiker en het amandelschaafsel.
  • 3 Meng de appels met de rest van de suiker en verdeel ze over 4 kleine ovenvaste schaaltjes of schep ze in een ovenschaal.
  • 4 Verdeel het kruimeldeeg over de appels en bak de crumble in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Laat even afkoelen en serveer met een bolletje ijs.

bereidingstip

Speculaaskruiden worden ook wel koekkruiden genoemd, maar eigenlijk is het een mengsel van specerijen. De geur en smaak doen je vast meteen denken aan het sinterklaasfeest. Voeg eventueel nog wat kardemom of anijs toe voor een nog kruidiger mengsel. Lekker in zelfgebakken kruidnoten. Kijk voor meer speculaasrecepten ook eens op www.boodschappen.nl

wijnadvies

Gonzales Cream Sherry


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté