- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de kippenbouten in een ovenschaal, bestrooi met de kipkruiden, knoflook, komijn en gember. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap en 3 eetlepels water. Schep om en dek de schaal af met aluminiumfolie.
- 2 Braad de kippenbouten midden in de oven in circa 30 minuten medium-gaar. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 3 Verwijder het folie van de kip en braad nog 15 minuten. Laat 10 minuten afkoelen buiten de oven.
- 4 Schep de couscous los met zout, de rest van de olijfolie, de rest van het citroensap en de citroenrasp.
- 5 Doe het fruit en de kruiden erdoor. Trek met een vork het vlees van de kippenbouten en schep door de jus.
- 6 Schep de kip met de jus door of op de couscous en bestrooi met de amandelen.
- 7 Lekker met platbrood en citroen-gemberlimonade.