4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Kruidige couscous met verse abrikozen, nectarine en kip

Kruidige couscous met verse abrikozen, nectarine en kip

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram gerookte amandelen
1 bos platte peterselie
1 bos verse koriander
2 nectarines

dit product is niet beschikbaar

3 abrikozen

dit product is niet beschikbaar

300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kipkruiden

dit product is niet beschikbaar

4 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de kippenbouten in een ovenschaal, bestrooi met de kipkruiden, knoflook, komijn en gember. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap en 3 eetlepels water. Schep om en dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • 2 Braad de kippenbouten midden in de oven in circa 30 minuten medium-gaar. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Verwijder het folie van de kip en braad nog 15 minuten. Laat 10 minuten afkoelen buiten de oven.
  • 4 Schep de couscous los met zout, de rest van de olijfolie, de rest van het citroensap en de citroenrasp.
  • 5 Doe het fruit en de kruiden erdoor. Trek met een vork het vlees van de kippenbouten en schep door de jus.
  • 6 Schep de kip met de jus door of op de couscous en bestrooi met de amandelen.
  • 7 Lekker met platbrood en citroen-gemberlimonade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 840 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 54 gram