- 1 Breng de wijn met de rozemarijn of tijm en de honing aan de kook.
- 2 Voeg op een lage stand al roerend in gedeelten de geraspte harde geitenkaas en verkruimelde zachte geitenkaas toe en laat deze smelten. Roer de room erdoor.
- 3 Bind met de aangelengde maizena en breng de kaasfondue verder op smaak met peper. Lekker met stokbrood of grof bruinbrood.
bereidingstip
Wijn is een goede basis voor elke kaasfondue. Maar er is veel meer mogelijk, zoals bouillon, bier, volle melk, appelsap of (witte) druivensap. Iedere vloeistof geeft zijn eigen karakter aan je gerecht.. Blijf goed roeren terwijl de kaas smelt, om te voorkomen dat deze een klont gaat vormen.. Zorg dat de fondue warm blijft en gebruik een rechaud/theelichtje.. Natuurlijk gebruik je brood om te dippen, maar er is veel meer mogelijk. Leef je uit met stukjes groente als wortel, komkommer, bloemkool en tomaat. Denk ook eens aan (geblancheerde) paddenstoelen, een aanrader! En sluit af met partjes peer of druiven.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
J. Meyer Pinot Blanc, Green Grüner Veltliner of Nava Rueda passen prima bij dit recept.