4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Kruidige kaaspannenkoek

Kruidige kaaspannenkoek

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 snufje korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de bloem, het paprikapoeder, de koriander, zout en peper.
  • 2 Splits de eieren. Roer de eidooiers, de peterselie of bieslook en de melk door elkaar en klop dit door de bloem.
  • 3 Klop de eiwitten met 1 eetlepel citroensap stijf en spatel dit door het beslag.
  • 4 Schep er 75 gram van de geraspte kaas luchtig erdoor. Verhit de boter en de olie in een grote koekenpan.
  • 5 Schenk het beslag in de pan, dek af en bak de pannenkoek 8-10 minuten op een lage stand.
  • 6 Keer om, strooi er nog 25 gram geraspte kaas over en bak nog 3 minuten. Snijd de pannenkoek in 4 punten. Lekker met stroop of honing.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté