4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Kruidige kabeljauwschotel

Kruidige kabeljauwschotel

ingrediënten


35 min
4 personen
50 gram geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

500 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvrieskabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal met deksel

  • 1 Kook de rijst. Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de vis in met een mengsel van kaneelpoeder, cayennepeper, paprikapoeder en komijn.
  • 2 Doe de helft van de tomatenblokjes met sap in de ovenschaal. Verdeel de helft van de rozijnen en het overgebleven specerijenmengsel erover. Leg hier de vis op en verdeel de rest van de tomatenblokjes en rozijnen over de vis. Zet het gerecht circa 20 minuten in de oven.
  • 3 Kook de doperwten gaar. Rooster intussen de amandelen goudbruin in een droge, hete koekenpan.
  • 4 Bestrooi de kabeljauwschotel voor het serveren met de amandelen en serveer met de rijst en de doperwten.

bereidingstip

Je kunt in plaats van kabeljauw ook koolvis of tilapia gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 42 gram