- 1 Pureer in een blender of met een staafmixer 2 uien met de helft van de peterselie en koriander, de bouillon, knoflook, tomaten, rode peper, paprika, komijn en oregano tot een grove saus. Snipper de overige ui.
- 2 Verhit de helft van de olie en fruit hierin de gesnipperde ui. Bestrooi de kip met paprika poeder, zout en peper en bak deze lichtbruin bij de ui.
- 3 Voeg het gepureerde groentemengsel toe en stoof zachtjes 30-40 minuten. Kook intussen de rijst.
- 4 Pel de bananen en halveer ze in de lengte. Verdeel de avocado in partjes en besprenkel ze met het limoensap.
- 5 Verhit de rest van de olie en bak hierin de banaan lichtbruin. Neem de kip uit de saus en kook de saus eventueel nog een beetje in.
- 6 Serveer de kip met de saus en bestrooi met de rest van de peterselie en koriander. Serveer de rijst, gebakken banaan en avocado erbij.
bereidingstip
Vervang de kippenbouillon in dit recept door bier.
wijnadvies
De rijke smaken van de kip, banaan en avocado vragen om een romige Casa de Campo Chardonnay.