4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Kruidige paprikasoep met zoete aardappelchips en kip piri piri

Kruidige paprikasoep met zoete aardappelchips en kip piri piri

ingrediënten


30 min
4 personen
1 kipfilet

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt gedroogde chilipeper
1 grote zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

4 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de ui 4 minuten op een lage stand. Voeg de knoflook, komijn, paprikapoeder en rode peper toe en fruit nog 1 minuut.
  • 2 Voeg de paprikablokjes toe en roerbak een paar minuten. Giet de tomatenblokjes en bouillon erbij en roer goed door. Laat de soep op een lage stand minimaal 15 minuten zachtjes koken. Verwarm intussen de oven voor op 180ºC.
  • 3 Schaaf de zoete aardappel in flinterdunne plakjes en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en bak circa 5 minuten hoog in de oven. Keer de plakjes om en bak nogmaals 5 minuten. Laat de chips buiten de oven afkoelen.
  • 4 Meng de rest van de olie met de chilipeper en wat zout in een kom en schep de kipreepjes erdoorheen. Verhit een koekenpan en roerbak hierin de kipreepjes op een hoge stand in een paar minuten gaar.
  • 5 Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep in diepe borden en garneer met de kipreepjes en aardappelchips.

wijnadvies

Que Mas Sauvignon Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 11 gram