4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Kruidige rucolasoep met tijm

Kruidige rucolasoep met tijm

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 zakje rucola

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

bosje tijm

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit de olie in een soeppan op een lage stand en fruit hierin de sjalot in circa 4 minuten zacht. Voeg de knoflook en tijmblaadjes toe en fruit nog 1 minuut. Giet de bouillon erbij en laat circa 5 minuten zachtjes koken.
  • 2 Voeg vlak voor het serveren de rucola toe en neem de pan van de warmtebron. Pureer de soep helemaal glad en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Serveer de soep in voorverwarmde kommen met een topping van bosui, een swirl yoghurt en een paar druppels olijfolie.

bereidingstip

Maak deze soep extra lekker met een kaaskrokantje. Neem 100 gram geraspte oude kaas, parmezaan of pecorino en verdeel in bergjes met voldoende tussenruimte over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kaas circa 10 minuten in het midden van de oven op 200ºC. Laat afkoelen en trek de krokantjes voorzichtig van het papier.

wijnadvies

Schenk bij deze kruidige rucolasoep met een alcoholvrije, fris en fruitige rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 55 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté