4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Kruidige stoof met knolgroenten en aardappels

Kruidige stoof met knolgroenten en aardappels

ingrediënten


20 min
4 personen
1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter heet water
1 groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

10 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

20 gram selderij

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

500 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar

400 gram winterpenen

dit product is niet beschikbaar

500 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de uien grof. Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Schil de peen en pastinaak en snijd in plakjes van 2 cm.
  • 2 Schep de groenten om met de olie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 min. boven in de oven.
  • 3 Schil intussen de aardappelen en snijd in stukjes van 2 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de stelen van de selderij en peterselie fijn. Snijd de blaadjes van de tijm, peterselie en selderij grof en houd apart. Laat het bouillonblokje oplossen in het hete water.
  • 4 Neem de groenten uit de oven en verlaag de temperatuur naar 160ºC. Doe de aardappel, geroosterde groenten, kruidensteeltjes, laurier en bouillon in de braadpan en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en stoof 1 uur in de oven. Schep halverwege om.
  • 5 Schep na 45 min. om en controleer of de aardappelen gaar zijn. Zet zo nodig langer in de oven.
  • 6 Verwijder het laurierblaadje als de aardappelen gaar zijn. Meng de kruidenblaadjes door de stoof en breng op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Wil je dit recept in de OVEN bereiden? Verwarm de oven voor op 160ºC bij stap 2. Zet bij stap 3 de gesloten pan circa 1 uur in de oven. . Bereid deze kruidige stoof lekker snel in de SNELKOOKPAN. Schep bij stap 3 alles over in de snelkookpan. Sluit het deksel en laat op druk komen op stand 2. Laat het gerecht 10 minuten onder druk koken op de laagste stand van de warmtebron. . Ga je liever voor slow? Bereid deze stoof dan in de SLOWCOOKER. Schep bij stap 3 alles in de slowcooker en laat circa 6 uur garen op een lage stand.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 299 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 7 gram