4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Kruidige stoof met knolgroenten en aardappels

Kruidige stoof met knolgroenten en aardappels

ingrediënten


20 min
4 personen
500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

bosje bladselderij

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

500 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

4 schorseneren
2 pastinaken

dit product is niet beschikbaar

4 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

knolselderij

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de uien, groenten en aardappels in gelijke stukken en leg op de bakplaat. Rooster de groenten circa 15 minuten hoog in de oven.
  • 2 Neem uit de oven en schep alles over in een braadpan. Bestrooi met zout en peper. Voeg de tijm, laurier en de gehakte stelen van selderij en peterselie toe. Bewaar het blad van beide kruiden voor later gebruik.
  • 3 Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat afgedekt op de laagste stand circa 40 minuten stoven.
  • 4 Hak de selderij en peterselie grof en voeg vlak voor serveren toe aan de stoof.

bereidingstip

Wil je dit recept in de OVEN bereiden? Verwarm de oven voor op 160ºC bij stap 2. Zet bij stap 3 de gesloten pan circa 1 uur in de oven. . Bereid deze kruidige stoof lekker snel in de SNELKOOKPAN. Schep bij stap 3 alles over in de snelkookpan. Sluit het deksel en laat op druk komen op stand 2. Laat het gerecht 10 minuten onder druk koken op de laagste stand van de warmtebron. . Ga je liever voor slow? Bereid deze stoof dan in de SLOWCOOKER. Schep bij stap 3 alles in de slowcooker en laat circa 6 uur garen op een lage stand.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 8 gram