4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kruidige winterpeen met shoarma

Kruidige winterpeen met shoarma

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

400 gram shoarmavlees

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vloeibaar bakproduct
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

500 gram winterpenen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de winterpeen in gelijkmatige plakjes of frietjes van circa ½ cm dik. Kook de rijst.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie en het bakproduct in een hapjespan op een lage stand en roerbak hierin de knoflook en alle specerijen een paar minuten. Zet de warmtebron iets hoger en roerbak de wortels circa 5 minuten, tot ze beetgaar zijn. Voeg 2 eetlepels water toe en laat nog 3 minuten afgedekt stoven. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verhit intussen de overige olie in een koekenpan en bak hierin het shoarmavlees bruin en knapperig. Serveer met de rijst en de winterpeen. Bestrooi met de koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 28 gram